Design keuzes

Wegens tijdsgebrek had ik niet de mogelijkheid om een volledig design te ontwikkelen. Ik heb wel een aantal design keuzes gemaakt, die belangrijk zijn om te benoemen.

Kalender component

Ik heb een kalender component gebruikt. Ik heb hiervoor een aantal React kalender componenten gevonden en vergeleken. Er waren echter maar 2 kalender componenten die uitgebreid genoeg waren voor dit project. De rest had namelijk geen mogelijkheid voor het toevoegen van agenda functies. Er kon daarnaast niet gewisseld worden naar andere weergaves. Het uitgebreidere component moest aangepast worden met een SaSS bestand. Volgens mijn stagebegeleider was dat te ingewikkeld en we wilden juist tijd besparen. Uiteindelijk heb ik het FullCalendar component gekozen, omdat ik het uiterlijk daarvan kon aanpassen met een Bootstrap 4 (of 5) thema.

UI kit

Ik heb er in overleg met mijn stagebegeleider voor gekozen om een UI kit te gebruiken. De wireframes in combinatie met de UI kit zijn voldoende voor het ontwikkelen van een visueel aantrekkelijk prototype.

Ik heb gekozen voor een UI kit met bootstrap, omdat dat het beste werkt met het kalender component dat ik gebruikt heb. De UI kit die ik gekozen heb, is een Windows 95 UI kit. Dit heb ik gedaan, omdat de medewerkers en werknemers heel enthousiast waren over een retro design voor de UI en omdat SIMDO geen vaste huisstijl heeft. Ik heb specifiek voor deze kit gekozen, omdat hij uit losse HTML en CSS code bestaat en niet uit componenten. Dit geeft me meer vrijheid en het is later ook voor SIMDO zelf makkelijker om dingen aan te passen zoals zij dat willen. Daarnaast is het een Bootstrap 4 kit en daarmee sluit hij aan op het kalender component dat ik heb gebruikt.

Ik heb deze design keuzes gemaakt om tijd te besparen, omdat ik achter liep op mijn planning.